Olvasóink értékelése:  / 3

 ungyi-attila

Nyomtatás
E-mail

Bővebben...

Olvasóink értékelése:  / 4

ylogort1152x864

Yano a zenei pályát elég korán kezdte, saját bevallása szerint 13 éves korától már discoba járt , azomban a zene szeretete már kisgyerekként is jelent volt , elég ha annyit mondok édesanyja ha reggel nem akart felkelni feltett 1 bakelit lemezt és azonnal kiment az álom a szeméből...  :)

Kamaszként már elkezdte a lemezlovasi munkát köszönhetően Galgóczi Zsolt barátjának aki mellett és helyett már csinálhatott bulikat majd amikor betöltötte a 18. életévét maga is levizsgázott az OSZK-nál. Később folytatta Kecskeméten Morva Róbert (R.I.P.) mellett akit nagyon tisztelt, hiszen gyerekként már Robi bulijaiba járt és vágyódva tekintett fel rá hogy egyszer majd ő is Dj legyen.

1991-1992-ben miközben már javában diszkózott jópár helyen a sors Ungyi Attila mellé sodorta akinek ötletekkel segített és még alakuló együttesének is kitalálta a nevet, ez lett a Digital Scream. Ebben még nem volt tag Yano , de az élet úgy hozta többször helyettesítette a másik tagot aki nemigazán volt aktív és a csapat első nyilvános fellépésén is (Kerekegyháza) részt vett.

Nem telt el sok idő és Attila megkérte lépjen be állandó tagként , így alakult ki a klasszikus formáció amely eleinte instrumentális zenéket alkotott.

Ahogy telt az idő rádöbbentek hogy a magyar zenei piacon bármilyen korszerű is egy zene eladhatatlan ha nincs benne ének, így Yano tanácsára bőszen elkezdtek feldolgozásokat csinálni az akkori dance trendeknek megfelelően és egy vakmerő ötlettel úgy döntöttek Yano fog énekelni míg Attila a rap szövegekért felel.Ennek első eredménye a Hé várj című Fancy feldolgozás lett,ami mondhatjuk az első igazi magyar disco zene lett.

A siker nem is váratott magára , 94-ig 4 albumot hoztak össze amit a közönség 4 aranylemezzel hálált meg.

1995-ben Yano úgy döntött kipróbálja magát szólóban is és megjelent 3 szólóalbuma is mérsékelt sikerrel.Közben a Digital Scream ugyan megváltozott felállással de folytatta Yano nélkül , végül 96-ban Attila visszahívta ennek eredménye lett a Visszatérés album melyről a Sóhajok szállnak című felvétel ismét nagy durranás volt.

Sajnos a csapat nem bírta stresszel a sok munkát, az állandó haknizást valamint egy épkézláb menedzser hiányát és úgy döntöttek 1997-ben  bizonytalan időre befejezik a közös munkát és a nyilvános zenei szerepléseket.

Kis idő múlva mikor Yano úgy érezte kellő energiát szedett össze és kipihente az évek óta tartó hajtást úgy döntött ezentúl a háttérben szürke eminenciásként fog résztvenni a zenei életben. Producerként kezdett el tevékenykedni és másoknak csinált zenei alapokat, remixet valamint segített lemezeket készíteni.Kevés kivételtől eltekintve (Mr.Rasputin) azomban megmaradt a háttérben és inkognitóban , nem kívánta a nevét adni ezekhez a produkciókhoz , nem is gondolnátok mennyi régebbi és mostani zenéhez van köze....

Számtalan rádiónak készít mixeket több stílusban pl. : retro-reboot,electro-swing,minimal, latino-dance stb.

2013-ban Yano úgy döntött ideje kilépni a nemzetközi porondra, Yan De Mol néven elkezdett dalokat gyártani és szinte havonta jelenik meg lemeze a Delighters Music kiadónál.

Ebben az az érdekes hogy kizárólag nemzetközi internetes áruházakban (Amazon-Itunes-Beatport stb.) kaphatóak, magyarországi áruházakban viszont nem jelennek meg.

Stílusa elég egyedi hiszen nem ragaszkodik igazán egy irányzathoz sem, alapvetően összekeveri a progressive-house , minimal, EDM,trance stb elemeket főként a mainstream hallgatóság részére ,bár aki hallgatja bizonyos idő után felfedezi a sajátos elemeket mindegyik zenéjében amire azt mondják 'ez olyan Yano-s' :)

Ahogy ez szokott lenni ha egy bolt beindul.., elérte a hazai piacot is a retro őrület, egyre több igény és felkérés érkezett hogy a Digital Scream is folytassa a pályafutását, 20 év távlatából is emlékeztek az emberek az akkori slágerekre így bizonyos feltételekkel a csapat is újra összeállt.Köszönhetően pár remek remixernek (DJ Dezi & Jankes) új változatok készültek a régi slágerekből mellyel a csapat nem újrakezdi hanem folytatja az eddig megszokott stílusát.

2015 végén Yano elvállalta a YDM Records hanglemezkiadó vezetését melyet jelenleg is vezet és ezzel nagy álma vált valóra.

Yano oldalai :

fbbutton         Yan De Mol - Facebook

fbbutton         Dj Yano - Facebook

LOGO Yan De Mol - Beatport

social-inside-youtube-icon    Yan De Mol - Youtube

YDM4kicipici   YDM Records

Nyomtatás
E-mail
Olvasóink értékelése:  / 1

andi5-400x266

 Kecskeméten születtem, itt élek azóta is. Zongorázni, gitározni és magánéneket tanultam.

A helyi Tanítóképző Főiskola végzése közben a Ciróka Bábszínház tagjaként dalokat írtam mesejátékokhoz, és gitáros-énekesként vagy bábjátékosként vettem részt a produkciókban.

Különleges és felejthetetlen élmény volt ennek az alkotó közösségnek tagja lenni. Sok fesztiválon léptünk fel hazánkban és külföldön is,
legemlékezetesebb volt számomra a Japánban tett bő egy hónapos turné.
A Cirókás időszak alatt verseket zenésítettem meg, Egyik bábdarab  kapcsán a Kaláka együttessel dolgozhattam. Ekkor találkoztam olyan
társakkal, akikkel megalapítottuk a Kaláris együttest. A Kaláris együttes 3 lányból álló verséneklő együttes volt. Velük is különböző
fesztiválokon vettünk részt és értünk el szép sikereket.
A Kaláris együttes felbomlása után az Origó Stúdióban kaptam énekesi munkákat, itt ismerkedtem meg Várkonyi Zsolttal, aki később a férjem
lett és kislányom édesapja.
Az Origós évek alatt több sikeres kiadványon  énekeltem, legjelentősebb volt közöttük a Rajzfilmslágerek sorozat. E
sorozat első három elemén vettem részt, minden női hangot én formálhattam a hanganyagon. A dalokat a nagy sikerre való tekintettel
színpadra is kivittük, eleinte zenekar játszotta a zenei alapokat és egy  mesejátékot szőttünk a dalok köré, jó sok játékkal megtűzdelve. 
Ebben az időszakban sokfelé hívtak énekelni és vokálozni, így sokféle műfajban kipróbálhattam magam, a countrytól a diszkóig.(pl Digital Scream,DJ Yano , Mr.Rasputin)
 
mrrasputin1
 
Jelenleg hárfán tanulok Orbán Kornélia hárfaművésztől, és örömmel megyek  hárfázni, ahová hívnak, nemcsak terápiás céllal, hanem író-olvasó
találkozókra és borkóstolókra, klub programok és egyéb rendezvények részeként is.
A dalaimmal kapcsolatban, melyek 2008 óta születnek, azt érzem, hogy az a  feladatom, hogy ébresztgessem az embereket, hogy végre tudatára
ébredjen mindenki, hogy kik is vagyunk valójában. Egyedül gitárral, vagy  mostanában zenésztársak kíséretében adom elő a mantrákat és spirituális
üzeneteket közvetítő dalaimat.
 
Nyomtatás
E-mail
Olvasóink értékelése:  / 1

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum

Nyomtatás
E-mail

Bővebben...

Alkategóriák